Expert answer:Simply run paper through turnitin and provide TURN

Solved by verified expert:I JUST NEED SOMEONE WITH TURNITIN TO RUN MY PAPER THOUGH and send me the score and details of the outline
docx__30_.docx

Unformatted Attachment Preview

Chapter 1
Data: The New Corporate Resource
Chapter 1: Data: The New Corporate Resource
Multiple Choice
1. All of the following were early forms of record keeping associated with the rise of cities, except _____.
a. marriage records
b. family trees
c. annual reports
d. calendars
e. church contribution records
Ans: c
Response: See page 5
2. The Crusades eventually led to an increased interest in record keeping because _____.
a. they introduced Europeans to the possibilities of expanded trade
b. data was required for military activities
c. they involved the use of clay tokens sealed in hollow clay vessels
d. they required annual reports
e. none of the above
Ans: a
Response: See page 6
3. Double-entry bookkeeping _____.
a. was an outgrowth of the practice of sealing marked clay tokens in clay vessels
b. was an outgrowth of trading partnerships
c. became the “Code of Commerce” in France
d. was developed in England
e. was an early way of storing census data
Ans: b
Response: See page 6
4. The forerunner of the annual report was the Code of Commerce, which was instituted in 1673 in _____.
a. France
b. England
c. Greece
d. Turkey
e. Italy
Ans: a
Response: See page 6
5. In 1805, Jacquard invented _____ as a data storage medium for storing patterns to be woven into cloth.
a. magnetic tape
b. punched cards
c. floppy disks
d. double-entry bookkeeping
1-1
Chapter 1
Data: The New Corporate Resource
e. notches in wooden sticks
Ans: b
Response: See page 7
6. The data processing equipment that Herman Hollerith developed for the 1890 U.S. census is classified as
electro- _____ equipment.
a. optical
b. physical
c. rotational
d. mechanical
e. chemical
Ans: d
Response: See page 8
7. The data processing equipment that Herman Hollerith developed for the 1890 U.S. census used _____ as a
data storage medium.
a. magnetic tape
b. punched cards
c. floppy disks
d. double-entry bookkeeping
e. notches in wooden sticks
Ans: b
Response: See page 8
8. All of the following were types of electro-mechanical, punched card based devices, except _____.
a. calculators
b. collators
c. punches
d. sorters
e. disk drives
Ans: e
Response: See page 8
9. The earliest (1870s) form of modern data storage was _____.
a. magnetic tape
b. magnetic disk
c. punched paper tape
d. optical disk
e. magnetic drum
Ans: c
Response: See page 9
1-2
Chapter 1
Data: The New Corporate Resource
10. Which of the following is the correct order in which these magnetic storage technologies were introduced?
a. tape, drum, disk
b. disk, tape, drum
c. tape, disk, drum
d. drum, disk, tape
e. drum, tape, disk
Ans: a
Response: See page 11
11. All of the following are terms associated with magnetic disk technology, except _____.
a. fixed
b. removable
c. non-removable
d. punched
e. multi-platter
Ans: d
Response: See page 11
12. Optical disk technology is based on _____.
a. radar
b. lasers
c. fusion
d. sonar
e. phasers
Ans: b
Response: See page 11
13. All of the following are kinds of corporate resources, except _____.
a. data
b. capital
c. inventory
d. plant and equipment
e. competitors
Ans: e
Response: See page 12
14. All of the following are challenges to the efficient storage and access of data, except _____.
a. the data type
b. the data volume
c. the number of people who want access to the data
d. data security
e. data privacy
1-3
Chapter 1
Data: The New Corporate Resource
Ans: a
Response: See page 13
15. The software that was developed to handle the increasing volumes of data and treat it as a corporate
resource is called a(n) _____.
a. disk management system
b. file management system
c. optical management system
d. database management system
e. security management system
Ans: d
Response: See page 15
True/False
1. The pebbles-in-the-pouch technique used by ancient Middle Eastern shepherds to keep track of their
sheep was a primitive example of data storage and retrieval.
Ans: True
Response: See Page 4
2. In ancient times, hollow clay vessels with descriptively marked clay tokens sealed in them were primitive
examples of annual reports.
Ans: False
Response: See Page 4
3. The rise of cities encouraged the development of data because people depended on each other for goods
and services.
Ans: True
Response: See Page 5
4. Blaise Pascal invented a mechanical adding machine in the 1640s in order to help his father with a data
tracking problem.
Ans: True
Response: See Page 7
5. Jacquard’s loom included the invention of magnetic tape for data storage.
Ans: False
Response: See Page 7
6. The data processing equipment that Herman Hollerith developed for the 1890 U.S. census is classified as
electro-mechanical equipment.
1-4
Chapter 1
Data: The New Corporate Resource
Ans: True
Response: See Page 8
7. The magnetic disk was developed before the magnetic drum.
Ans: False
Response: See Page 11
8. Some magnetic disks have only a single platter.
Ans: True
Response: See Page 11
9. All magnetic disks are non-removable.
Ans: False
Response: See Page 11
10. Optical disk technology is based on lasers.
Ans: True
Response: See Page 11
11. Data is a corporate resource.
Ans: True
Response: See Page 12
12. Capital is the corporate resource that describes all of the other corporate resources.
Ans: False
Response: See Page 12
13. The efficient storage and access of data is challenged by increasing data volumes and decreasing numbers
of people who want access to the data.
Ans: False
Response: See Page 13
14. Data security and data privacy are two factors that affect the efficient storage and access of data.
Ans: True
Response: See Page 13
15. A database management system is software that is designed to handle large amounts of data efficiently.
1-5
Chapter 1
Data: The New Corporate Resource
Ans: True
Response: See Page 15
Last Update: November 17, 2011 — 9PM
Chapter 2: Data Modeling
Multiple Choice
16. The Entity-Relationship (E-R) model is _____.
a. a diagramming technique that describes record structures (i.e. the fields that make up the records of a
file)
b. an alternative to indexing and hashing as a means for providing direct access in files
c. a diagramming technique that describes entities, their attributes, and the relationships between them
d. an alternative to file design in which attributes are used instead of fields
e. a diagramming technique that relates entities to each other, attributes to each other, and relationships
to each other
Ans: c
Response: See page 20
17. An association between entities is a(n) _____.
a. entity type
b. entity occurence
c. record
d. attribute
e. relationship
Ans: e
Response: See page 20
18. A binary relationship is a relationship between two _____.
a. entity types
b. attribute types
c. associations
d. files
e. cardinalities
Ans: a
19. The term “binary” in binary relationship indicates that the relationship is between
a. two halves of an entity type
b. two entity types
c. two divisions of an entity’s attributes
d. two attributes
e. two relationships
Ans: b
20. The cardinality of a relationship is _____.
a. The minimum number of entities that can be involved in the relationship.
b. The maximum number of entities that can be involved in the relationship.
c. The minimum number of attributes that can be in the entity types in a relationship.
1-6
Chapter 1
Data: The New Corporate Resource
d. The maximum number of attributes that can be in the entity types in a relationship.
e. The minimum number of associations that can be involved in the relationship.
Ans: b
21. The modality of a relationship is _____.
a. The minimum number of entities that can be involved in the relationship.
b. The maximum number of entities that can be involved in the relationship.
c. The minimum number of attributes that can be in the entity types in a relationship.
d. The maximum number of attributes that can be in the entity types in a relationship.
e. The minimum number of associations that can be involved in the relationship.
Ans: a
22. A one-to-one binary relationship _____.
a. involves a single entity type
b. involves two entity types
c. allows an occurrence of one entity type to be associated with several occurrences of another entity
type
d. allows an occurrence of one entity type to be associated with several occurrences of another entity
type and vice versa
e. restricts the number of attributes that an entity has
Ans: b
23. A one-to-many binary relationship allows an occurrence of the entity type on the “one side” of the
relationship to be associated with _____.
a. a single occurrence of the same entity type
b. multiple occurrences of the same entity type
c. a single occurrence of the entity type on the “many side” of the relationship
d. multiple occurrences of the entity type on the “many side” of the relationship
e. multiple occurrences of the entity type on the “one side” of the relationship
Ans: d
24. A many-to-many binary relationship allows an occurrence of one entity type to be associated with _____.
a. a single occurrence of the same entity type
b. multiple occurrences of the same entity type
c. a single occurrence of another entity type
d. multiple occurrences of another entity type
e. multiple occurrences of three entity types
Ans: d
25. A business school’s faculty parking lot has assigned parking spaces. Each professor is entitled to one
parking space. This is an example of a _____ relationship.
a. one-to-one binary
b. one-to-many binary
c. many-to-many binary
d. one-to-one unary
e. one-to-many unary
1-7
Chapter 1
Data: The New Corporate Resource
Ans: a
26. Each building on a university campus has several faculty offices. Each professor has one office. The
relationship between campus buildings and professors is a _____ relationship.
a. one-to-one binary
b. one-to-many binary
c. many-to-many binary
d. one-to-one unary
e. one-to-many unary
Ans: b
27. In a university, the relationship between courses and their sections can best be described as a _____
relationship.
a. one-to-one binary
b. one-to-many binary
c. many-to-many binary
d. one-to-one unary
e. one-to-many unary
Ans: b
28. In a university setting, the relationship between students and the professors who have been their
instructors is a _____ relationship.
a. one-to-one binary
b. one-to-many binary
c. many-to-many binary
d. one-to-one unary
e. one-to-many unary
Ans: b
29. Intersection data _____.
a. is an attribute of the entity on the “one side” of a one-to-many relationship
b. is an attribute of the entity on the “many side” of a one-to-many relationship
c. describes the relationship between two entities in a many-to-many relationship
d. describes one of the entities in a many-to-many relationship
e. describes one of the entities in a ternary relationship
Ans: c
30. Each student at a university takes many courses; each course is taken by many students. The semester
that a student took a course and the grade that the student received in the course is called _____ data.
a. index
b. key
c. pointer
d. direct access
e. intersection
Ans: e
31. An associative entity is an alternate way of expressing a(n) _____.
1-8
Chapter 1
a.
b.
c.
d.
e.
Data: The New Corporate Resource
one-to-one binary relationship
one-to-many binary relationship
many-to-many binary relationship
entity that has no attributes other than the unique identifier or key
entity that has no unique identifiers or keys
Ans: c
32. Depending on the attributes and circumstances present, the unique identifier of an associative entity could
be any of the following, except _____.
a. the combination of the unique identifiers of the entities in the many-to-many relationship consisting of
exactly one field from each entity
b. the combination of the unique identifiers of the entities in the many-to-many relationship consisting of
several fields
c. the combination of the unique identifiers of the entities in the many-to-many relationship plus one or
more additional fields that express times or dates
d. a single field that is associated with the associative entity and provides unique values
e. a unique combination of fields from one of the two entities in the many-to-many relationship
Ans: e
33. A one-to-one unary relationship _____.
a. involves a single entity type
b. involves two entity types
c. allows an occurrence of one entity type to be associated with several occurrences of another entity
type
d. allows an occurrence of one entity type to be associated with several occurrences of another entity
type and vice versa
e. allows an occurrence of one entity type to be associated with several occurrences of the same entity
type
Ans: a
34. A one-to-many unary relationship allows an occurrence of the entity type on the “one side” of the
relationship to be associated with _____.
a. a single occurrence of the same entity type
b. multiple occurrences of the same entity type
c. a single occurrence of the different entity type on the “many side” of the relationship
d. multiple occurrences of the different entity type on the “many side” of the relationship
e. multiple occurrences of the different entity type on the “one side” of the relationship
Ans: b
35. A many-to-many unary relationship allows an occurrence of one entity type to be associated with _____.
a. a single occurrence of the same entity type
b. multiple occurrences of the same entity type
c. a single occurrence of another entity type
d. multiple occurrences of another entity type
e. multiple occurrences of three entity types
Ans: b
1-9
Chapter 1
Data: The New Corporate Resource
36. A ternary relationship allows an occurrence of one entity type to be associated with _____.
a. a single occurrence of the same entity type
b. multiple occurrences of the same entity type
c. a single occurrence of only one other entity type
d. multiple occurrences of only one other entity type
e. multiple occurrences of two other entity types
Ans: e
37. In a university setting, each student is paired with another student for the purpose of getting assignments
and turning in work for the other if he is out of school for any reason. This is a _____ relationship.
a. one-to-one binary
b. one-to-many binary
c. many-to-many binary
d. one-to-one unary
e. one-to-many unary
Ans: d
38. In a university setting, every professor reports to another professor who is the department chair. This is a
_____ relationship.
a. one-to-one binary
b. one-to-many binary
c. many-to-many binary
d. one-to-one unary
e. one-to-many unary
Ans: e
39. A university wants to keep track of which professor taught which subject to which student. This is a _____
relationship.
a. one-to-many unary
b. many-to-many unary
c. one-to-many binary
d. many-to-many binary
e. ternary
Ans: e
40. A dependent entity _____.
a. is the same as an associative entity
b. can only exist as part of a many-to-many binary relationship
c. can only be present if the entity it depends on is present
d. requires intersection data if it is part of a many-to-many binary relationship
e. requires intersection data if it is part of a ternary relationship
Ans: c
True/False
16. The Entity-Relationship (E-R) model is designed to diagram entity types that are independent of each
other.
1-10
Chapter 1
Data: The New Corporate Resource
Ans: False
17. The Entity-Relationship (E-R) model is designed to diagram entity types and the relationships between
them.
Ans: True
18. A binary relationship is one in which each entity occurrence is associated with exactly two other entity
occurrences.
Ans: False
19. A binary relationship is a relationship between two entity types.
Ans: True
20. A one-to-one binary relationship involves a single entity type.
Ans: False
21. A one-to-one binary relationship associates one occurrence of an entity type with one occurrence of
another entity type.
Ans: True
22. The cardinality of a relationship is the maximum number of entity occurrences that can be involved in it.
Ans: True
23. The cardinality of a relationship is the maximum number of entity types that can be involved in it.
Ans: False
24. In a one-to-many binary relationship an occurrence of one entity type can be associated with many
occurrences of the same entity type.
Ans: False
25. In a one-to-many binary relationship an occurrence of one entity type can be associated with many
occurrences of another entity type.
Ans: True
26. In a one-to-many binary relationship an occurrence of one entity type can be associated with many
occurrences of another entity type while each occurrence of the second entity can be associated with only
one occurrence of the first.
1-11
Chapter 1
Data: The New Corporate Resource
Ans: True
27. In a many-to-many binary relationship an occurrence of one entity type can be associated with many
occurrences of another entity type while each occurrence of the second entity type can be associated with
only one occurrence of the first.
Ans: False
28. In a many-to-many binary relationship an occurrence of one entity type can be associated with many
occurrences of another entity type while each occurrence of the second entity type can be associated with
many occurrences of the first.
Ans: True
29. The modality of a relationship is the minimum number of entity occurrences that can be involved in a
relationship.
Ans: True
30. Intersection data describes the many-to-many relationship between two entities.
Ans: True
31. Intersection data is associated with one of the two entities in a many-to-many relationship.
Ans: False
32. An associative entity is an alternate way of describing a one-to-one binary relationship.
Ans: False
33. An associative entity is an alternate way of describing a many-to-many binary relationship.
Ans: True
34. It is possible to have a many-to-many binary relationship without intersection data.
Ans: True
35. It is not necessary to have an associative entity describe a many-to-many binary relationship if there is not
intersection data.
Ans: False
36. A one-to-one unary relationship involves a single entity type.
1-12
Chapter 1
Data: The New Corporate Resource
Ans: True
37. A one-to-one unary relationship associates one occurrence of an entity type with one occurrence of
another entity type.
Ans: False
38. In a one-to-many unary relationship an occurrence of one entity type can be associated with many
occurrences of the same entity type.
Ans: True
39. In a one-to-many unary relationship an occurrence of one entity type can be associated with many
occurrences of another entity type while each occurrence of the second entity can be associated with only
one occurrence of the first.
Ans: False
40. In a many-to-many unary relationship an occurrence of one entity type can be associated with many
occurrences of another entity type while each occurrence of the second entity type can be associated with
only one occurrence of the first.
Ans: False
41. In a many-to-many unary relationship an occurrence of one entity type can be associated with many
occurrences of another entity type while each occurrence of the second entity type can be associated with
many occurrences of the first.
Ans: False
42. In a many-to-many unary relationship an occurrence of one entity type can be associated with many
occurrences of the same entity type.
Ans: True
43. A ternary relationship involves three different entity types.
Ans: True
44. In a ternary relationship, an occurrence of one entity type is associated with exactly three occurrences of
another entity type.
Ans: False
45. A dependent entity would be of no use to a business environment if the entity that it depends on is no
longer of use.
Ans: True
1-13
Chapter 1
Data: The New Corporate Resource
Chapter 3: The Database Management System Concept
Multiple Choice
1.
In an automobile manufacturing company, an object about which we might want to maintain data
could be any of the following, except _____.
a.
an employee
b.
a finished car
c.
a length
d.
a supplier
e.
a sales meeting
Ans: c
Response: See page 43
2.
a.
b.
c.
d.
e.
A single piece of data is _____ the business environment.
a fact about
a …
Purchase answer to see full
attachment

Place your order
(550 words)

Approximate price: $22

Calculate the price of your order

550 words
We'll send you the first draft for approval by September 11, 2018 at 10:52 AM
Total price:
$26
The price is based on these factors:
Academic level
Number of pages
Urgency
Basic features
  • Free title page and bibliography
  • Unlimited revisions
  • Plagiarism-free guarantee
  • Money-back guarantee
  • 24/7 support
On-demand options
  • Writer’s samples
  • Part-by-part delivery
  • Overnight delivery
  • Copies of used sources
  • Expert Proofreading
Paper format
  • 275 words per page
  • 12 pt Arial/Times New Roman
  • Double line spacing
  • Any citation style (APA, MLA, Chicago/Turabian, Harvard)

Our guarantees

Delivering a high-quality product at a reasonable price is not enough anymore.
That’s why we have developed 5 beneficial guarantees that will make your experience with our service enjoyable, easy, and safe.

Money-back guarantee

You have to be 100% sure of the quality of your product to give a money-back guarantee. This describes us perfectly. Make sure that this guarantee is totally transparent.

Read more

Zero-plagiarism guarantee

Each paper is composed from scratch, according to your instructions. It is then checked by our plagiarism-detection software. There is no gap where plagiarism could squeeze in.

Read more

Free-revision policy

Thanks to our free revisions, there is no way for you to be unsatisfied. We will work on your paper until you are completely happy with the result.

Read more

Privacy policy

Your email is safe, as we store it according to international data protection rules. Your bank details are secure, as we use only reliable payment systems.

Read more

Fair-cooperation guarantee

By sending us your money, you buy the service we provide. Check out our terms and conditions if you prefer business talks to be laid out in official language.

Read more